over ons

Dit is de site van de Maker+Klas van het ECL in Haarlem.

In de Maker+Klas kunnen leerlingen maken, uitvinden en onderzoeken wat ze maar willen. Je fantasie kent geen grenzen en de technische mogelijkheden zijn ook eindeloos.

De Maker+Klas staat open voor alle leerlingen die een extra uitdaging zoeken, of je nu heel technisch bent of juist helemaal niet. Bedenk een project en je kunt aan de slag. We hebben allerlei spullen waarmee je je fantasie werkelijkheid kunt laten worden. Je kunt elektronica gebruiken voor je kunstproject, voor zelfdenkende kleding, een onderzoek, of robots.

Als je niet zo technisch bent, kun je altijd wel een techneut vinden met wie je kunt samenwerken. Maar de elektronica waarmee we werken is zo gebruiksvriendelijk dat bijna iedereen er wel mee aan de slag kan.

Als je een race-auto wilt bouwen en met een team tegen andere scholen wilt racen, dan hebben we een prachtige radiografisch bestuurde auto, die je met je team in elkaar zet en mooi beschildert. In het voorjaar doen jullie dan mee met de Jet-Net Enterprise RC Cup.

Als je niks met auto’s of elektronica hebt, kun je ook iets anders maken. Een stoel, een jurk, een sieraad, een vliegtuig, bedenk maar wat. Misschien ontdek je dan dat je samen met een van de technerds iets heel origineels kunt maken.

Deze site wordt beheerd door Dick van der Wateren, docent natuurkunde en nl&t op het ECL in Haarlem.

Ik schrijf ook voor andere blogs, die met onderwijs te maken hebben, o.a. mijn persoonlijke blog en Blogcollectief Onderzoek Onderwijs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s