Cool design magazine

Zwervend over het internet kwam ik een heel cool design magazine tegen, Dezeen, dat sinds 2006 in Londen zijn hoofdkwartier heeft. Ze berichten wekelijks over de nieuwste uitvindingen op het gebied van techniek, architectuur, mode en ontwerp. Ook wij van de Maker+Klas kunnen ons laten inspireren door de ontwerpen op deze site.

Hier een paar voorbeelden van ontwerpen van de site Dezeen and MINI Frontiers. Je kunt je gratis abonneren op de newsletter van Dezeen.

Nu onze 3D printer klaar is, kunnen we gaan nadenken over een goed printproject. Deze stoel van de Nederlandse ontwerper Lilian van Daal kan een inspiratie zijn. Ze heeft de constructie van deze van nylon geprinte stoel afgekeken van de celstructuur van planten en bomen. Hij moet net zo comfortabel zijn als een stoel met zachte kussens. Ze noemt dit ontwerp ‘biomimicry chair‘. Meer details hier.

IMG_2300

Een ander ontwerper die zich door de natuur laat inspireren is Amy Congdon. Zij onderzoekt hoe je textiel en leer kunt maken van levende cellen.  “In plaats van dieren dood maken, kun je een paar cellen van hen afnemen, die zich in het lab vermenigvuldigen en daarvan maak je dan weer het materiaal om kleren van te maken.” Haar werk is een baanbrekende combinatie van mode-ontwerp en bio-engineering. Zie meer hier.

IMG_2296

Nog een toepassing van 3D printen, maar dan van voedsel, is bedacht door de Eindhovense ontwerper Chloé Rutzerveld. Lees hier hoe “3D printing with living organisms could transform the food industry.

IMG_2299

 

In dit filmpje legt Rutzerveld uit hoe de snacks uit de 3D printer komen en in een paar dagen uitgroeien tot een smakelijk hapje.

Drones, zoals we die op onze zolder bouwen, zou je in kunnen zetten bij architectuur. Architect en onderzoeker Ammar Mirjan heeft bedacht hoe je drones kunt programmeren om bouwwerken te construeren. Het is een soort 3D printen op grote schaal, waarbij de drones bouwblokken en andere constructiedelen verplaatsen, aangestuurd door slimme code. Zie verder hier.

IMG_2298

De bekende Nederlandse ontwerper Daan Roosegaarde (die van de lichtgevende wegen) wil lichtgevende cellen van kwallen implanteren in de plantencellen. Daarmee zou je lichtgevende bomen kunnen maken, die straatlantaarns kunnen vervangen en zo energie besparen. Briljant!     Meer hier.

IMG_2301

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s