Gezocht: ECL Raceteam

Voor ons raceteam zoeken we coureurs, technici, ontwerpers en pr-mensen. We gaan in april racen in de RC Cup Techno Challenge tegen andere scholen uit de omgeving.raceteam_poster

De afgelopen maanden is er door Thomas Meekel (6V) en Joris Veen (4V) op de zolder van de Vaart gebouwd aan onze Serpent Cobra gt-e radiografisch bestuurbare raceauto. Hij zit nu in elkaar en deze week gaan we proefrijden. Als je wilt zien hoe Thomas en Joris de auto van honderden losse onderdelen in elkaar gezet hebben, kun je elders op deze site kijken. Thomas moet zich nu bezighouden met zijn eindexamen en heeft nog maar weinig tijd om mee te doen.

De werkzaamheden van het raceteam, carrosserie schilderen, trainen, onderdelen afstellen, posters ontwerpen en sponsors benaderen, vinden meestal plaats op woensdagmiddag (5e – 7e uur).

2 ontwerpers/kunstenaars

De auto moet nog strak beschilderd worden. De carrosserie is nu nog van blank plastic. Samen met de rest van het team bepalen jullie het ontwerp en de kleuren van de ECL raceauto. Jullie zijn ook verantwoordelijk voor het ontwerp van de T-shirts van de fans en de posters.

2 pr-mensen

Jullie zijn verantwoordelijk voor de pr: zorgen dat er veel fans van het ECL mee gaan naar de race. Ook zorgen jullie voor de sponsoring (T-shirts, posters, vervoer en wat nog meer nodig is). Bovendien schrijven jullie een spannend verslag van de race in de Janus.

2 coureursSER600006-4

Als we gaan racen hebben we in elk geval twee coureurs nodig. Liefst mensen met stalen zenuwen, die al eens vaker met modelauto’s hebben gereden. Tijdens de race help je de technici wanneer dat nodig is.

2 – 3 technici

Tijdens de race valt er nog veel te sleutelen aan de auto. De  uitlijning van de voorwielen en de vering moeten worden afgesteld en aangepast aan het circuit. De accu’s moeten tijdens de pitstops snel worden verwisseld. We zoeken mensen die handig zijn met techniek en die verstand hebben van elektronica. Je moet tijdens de race razendsnel de radio van de auto en de andere elektronica repareren.

Het ECL heeft deze modelraceauto gekregen van Jet-net (Techno Challenge). Stichting Iris heeft een bijdrage in de salariskosten gegeven. 


 

voorwaarden voor deelname

Het Cobra raceteam is onderdeel van verbreding bovenbouw. Je mag meedoen:

  • als je bovenbouwer bent,
  • gemiddeld voldoende staat voor alle vakken,
  • gemiddeld een 7 staat voor de vakken die je op woensdagmiddag hebt,
  • je toestemming hebt van je mentor en afdelingsleider en
  • je toestemming hebt van je ouders.

Stuur een brief aan: Dick van der Wateren (WAT) d.vanderwateren@ecl.nl, waarin je uitlegt voor welke functie je solliciteert en waarom je geschikt bent voor die functie. Sollicitaties worden beoordeeld door Els de Jong, Loes Bazen, Bram Winkelman en mijzelf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s