Onze 3D-printer

Onze 3D-printer zit bijna in elkaar. We wachten nog op een ptfe-slangetje dat niet in het bouwpakket zat en dan kunnen we aan de slag.

2015/01/img_0383.jpg

Matthijs Bult, Matthijs Barteling, Rosa van Halderen en Jolijn Barteling achter de μDelta 3D-printer die ze afgelopen weken, samen met Thomas Meekel, hebben gebouwd.

Volgende week willen we echt gaan printen. De printer zal nog wel moeten worden afgesteld en gefine-tuned en we willen er ook nog een stevige kast om laten maken. Maar dan kunnen we hem gebruiken voor onze projecten.
2015/01/img_0385.jpg
We zijn heel benieuwd hoe de printer het doet. Hij werkt heel anders dan de meeste andere printers. De meeste printers hebben een printerkop die laagje voor laagje horizontaal van links naar rechts en van voor naar achter heel kleine beetjes gesmolten plastic neerleggen, volgens een x-y-z patroon. Deze heeft drie armen, die ieder onafhankelijk omhoog en omlaag bewegen en zo de printerkop precies op de plek brengt waar hij een druppeltje gesmolten plastic moet achterlaten. Het klinkt ingewikkeld, maar als hij volgende week werkt, zullen we een filmpje maken waarop je precies kunt zien hoe het werkt.

Om alvast inspiratie op te doen, kun je dit boekje lezen, The Ultimate Guide to 3D Printing, MAKE_3Dprinting2014, van het online tijdschrift MakeZine. (NB: het is een flink grote pdf. Dus even geduld met downloaden.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s