De Maker+Klas stoomt verder

Elke woensdagmiddag is het gezellig op de zolder van de Vaart, onze eigen makerplek. Zo’n 15 mensen werken elke week aan hun project en langzamerhand begint iedereen een idee te krijgen wat ze willen maken. Al twijfelen sommigen nog. Er is ook zoveel wat je kunt doen …

Inmiddels is onze 3D-printer aangekomen in een grote doos met tientallen onderdelen.
2015/01/img_2184.jpg
Hij zit bijna in elkaar. Jolijn en Matthijs maken de laatste verbindingen. Volgende week hopen we onze eerste prints te maken. Spannend!

Intussen wordt Saul ingewijd in het programmeren van de Arduino …
2015/01/img_0334.jpg
… en discussiëren beide Matthijsen over een stuk code.
Het lijkt bijna school.
2015/01/img_0337.jpg

Jip en Natalia experimenteren met EL-wires. Dat zijn draden die licht geven als je er spanning op zet. Die willen ze op een jurk of een bodysuit naaien en met een Arduino Lilypad laten reageren op de omgeving (bijvoorbeeld geluiden, licht of temperatuur).
Ze twijfelen nog of dit het definitieve project wordt voor hun profielwerkstuk. Wordt het een intelligent kledingstuk (een ‘wearable‘) of misschien een seismometer?
Wordt vervolgd.

2015/01/img_0007-0.jpg

In december hadden we bezoek van Johan en Klaas, die voor hun profielwerkstuk een Arduino kwamen lenen. Ze maken een automatisch zonnevolgsysteem voor een zonnepaneel. Vier sensoren bepalen of het zonnepaneel optimaal op de zon gericht staat. Is dat niet het geval dan stuurt de Arduino microprocessor commando’s naar de servomotoren, die het paneel naar de zon toe draaien. Dat maakt zonne-energie veel efficiënter dan bij een vaste opstelling.

2015/01/img_0008.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s