Tricopter bouwen

Dit is een stuk van Samuël en Sven.

Verbredingslessen op het ECL, Haarlem
De eerste verbredingslessen waren we op zoek naar iets dat we konden gaan maken, we zijn met een grote groep verbreders en bijna iedereen doet iets anders: er wordt een remote raceauto gebouwd, een 3D-printer in elkaar gezet, een Lego-robot gebouwd en allerlei Arduino-projecten. Wij wisten nog niet zo goed wat we nou zouden gaan maken, bij een ander groepje aansluiten of ‘zelf’ iets bedenken. We hebben veel rondgeneusd op de website Instructables, je hebt daar erg veel keuze en (meestal) duidelijke instructies.

2015/01/img_2190.jpgUiteindelijk kwamen we op het idee om een helikoptertje of quadcopter (vier rotoren) te bouwen. Op internet zijn er kant- en klare bouwpakketten te koop, maar dat leek ons niks.
We hadden een copter uitgekozen en waren begonnen met het optellen van de kosten.
‘Als het maar geen honderden euro’s kost’, had onze leidinggevende nog gezegd, en ja toen kwamen we dus wel op zo’n vierhonderd euro uit. Tja, dan maar een ander model zoeken. Uiteindelijk hebben we een (redelijk goedkoop) model gevonden op Instructables: Make your own tricopter! We kwamen op ongeveer € 70, maar uiteindelijk kwamen we op een veel groter bedrag uit.
De onderdelen bestelden we in Amerika, niet zo slim als je het ook bij de Hobbyking in Europa kan bestellen. Als je in Amerika besteld moet je naast verzendkosten ook invoerrechten betalen. Tip: bestel zo dichtbij mogelijk en op tijd je onderdelen want het kan lang duren voor ze er eenmaal zijn en soms zijn onderdelen een paar weekjes backorder en is het weer wachten…

Ondertussen leren we hoe een computer in elkaar zit en hebben we oude computers ‘ontleed’, iets heel anders dan we mee begonnen, maar zodra alles binnen is gaan we verder met de tricopter!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s