Sudokuplotter als pws

Een prachtig voorbeeld van een makerproject als profielwerkstuk. Twee leerlingen van het Wolfert Lyceum in Bergschenhoek bouwden een machine die sudoku’s kan oplossen. Die uitdaging kunnen de makers van het ECL toch niet op zich laten zitten?

Hier het stukje van Jos Feenstra en Joren Vrancken, 6 VWO leerlingen van het Wolfert Lyceum:

In het laatste jaar van de middelbare school moet elke leerling een profielwerkstuk maken. Dit werkstuk dient als een soort “meesterproef”, en is onder andere bedoelt om leerlingen voor te bereiden op grootschalige projecten. Na veel brainstormen hadden wij ons onderwerp gevonden, een sudokuoplosmachine (later noemde we deze de sudokuplotter). Het idee achter de machine klinkt simpel: de plotter moet een sudoku herkennen, oplossen en invullen, maar deze opgave bleek al snel lastiger te zijn dan we voorheen bedacht hadden. Toch hebben we na drie maanden vol ontwerpen, bouwen en problemen oplossen eindelijk onze plotter afgekregen.

IMG_2136.JPG

Lees verder hier.

Een gedachte over “Sudokuplotter als pws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s